Počet zobrazení stránky

úterý 29. srpna 2017

Dcera

         

                                            Dcera

                                              (Historie se opakuje.....)


Kiera Cass, narozena v květnu 1981 v Jižní Karolíně, je americká spisovatelka zaměřena na kategorii young adult. Po střední škole se její touho stalo divadlo. Svoji prvotinu Siréna vydala v roce 2009. Ta však neměla příliš velký úspěch. Svoji druhou knihu Selekci, první knihu z triologie Selekce, vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem. A k tomu jí velké množství nezdravých dortů.

Anotace

4. díl bestsellerové Selekce slibuje ještě více romantiky a napětí! Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

Recenze

Po přečtení spousty recenzí a komentářů jsem se této knihy hodně obávala, ale za mě je kniha moc dobrá.
V jediné věci co se s ostatními recenzenty shodnu je to, že hlavní hrdinka Eadlyn je velmi protivný a rozmazlený spratek co neví co chce.
Ale za to ona vlastně ani moc nemůže, bohužel takto byla vychovávána. Někdy jsem jí dokonce litovala, protože dělala věci jen proto aby se zavděčila rodičům a okolí. A tím je právě i Selekce.
Edlyn si musí vybrat ze zaslaných přihlášek své kandidáty na budoucího manžela a krále. Tím pádem dochází k úplně jiné Selekci než jsou všichni zvyklí.
Eadlyn si tedy vybrala spousty zajímavých chlapců a objeví mezi nimi i kamaráda, co bydlí s ní na zámku.
Jak pak se tento příběh bude vyvíjet, zamiluje se Eadlyn nakonec do některého z možných chlapců a jak bude celá soutěž vypadat?
Po přečtení této knihy,  jsem hned musela sáhnout po posledním díle zvaným Koruna. V Dceři máme otevřený konec a vůbec netušíme kdo by pro princeznu mohl být tím nejlepším a nejvhodnějším.
Sice pár tipů mám, ale po pravdě vůbec netuším....
Třeba se zde nakonec objeví nějaký neočekávaný zvrat...
I přesto se mi tento příběh moc líbil....


Série:

Selekce (4.)

Originální název:

The Heir (2015)

Žánr:
FantasyPro děti a mládežDívčí romány
Formáty eknihy:EPUB, MOBI, PDF
Vydáno:CooBoo
Počet stran:320
Překlad:Jana Doležalová-Montorio
ISBN:978-80-754-4144-7, 978-80-754-4145-4, 978-80-754-4146-1

Žádné komentáře:

Okomentovat