Počet zobrazení stránky

úterý 22. srpna 2017

Elita



                                               Elita


Kiera Cass, narozena v květnu 1981 v Jižní Karolíně, je americká spisovatelka zaměřena na kategorii young adult. Po střední škole se její touho stalo divadlo. Svoji prvotinu Siréna vydala v roce 2009. Ta však neměla příliš velký úspěch. Svoji druhou knihu Selekci, první knihu z triologie Selekce, vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem. A k tomu jí velké množství nezdravých dortů.

Anotace

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey. America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí. Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.

                                                                Recenze

Pokračování ze série Selekce. Hlavní hrdinka America se probojovala až do skupiny zvané Elita. V Elitě se nachází 6 dívek. Končí veškerá sranda, kamarádství mezi dívkami a začíná tvrdý boj o princovo zalíbení.
V tomto díle se častěji setkáváme s problémy mezi králem a rebely. A dozvídáme se o vzniku republiky Illei a otvírá se spousta děsivých tajemstvích. 
America se ocitá před velkým rozhodnutím. Miluje a nebo nemiluje prince, chce se stát princeznou, chce tu ještě být nebo ne? 
Princ Maxon dává Americe jasně najevo jak o ní moc stojí. Jak tohle nakonec dopadne? No uvidíme :) až dopíšu tuto recenzi , hned se vrhám na další díl této série s názvem První.
Tento druhý díl se autorce opět moc povedl. Díl se více zajímal minulostí, rebelií a politikou. Ale i přesto bal perfektní jako ten první díl.
Nemám vůbec nic co bych příběhu, knize mohla vytknout . Za mě super čtení a doporučuji ho všem, ne jen náctiletým slečnám....



Série:

Selekce (2.)

Originální název:

The Elite (2013)

Žánr:
FantasyPro děti a mládežDívčí romány
Vydáno:CooBoo
Počet stran:280
Překlad:Jana Doležalová-Montorio
Ilustrace/foto:Gustavo Marx
Autor obálky:Sarah Hoy
Vazba knihy:vázaná s přebalem
ISBN:978-80-7447-861-1

Knihu hodnotím *****



Žádné komentáře:

Okomentovat