Počet zobrazení stránky

neděle 27. srpna 2017

První




                                                 První


Kiera Cass, narozena v květnu 1981 v Jižní Karolíně, je americká spisovatelka zaměřena na kategorii young adult. Po střední škole se její touho stalo divadlo. Svoji prvotinu Siréna vydala v roce 2009. Ta však neměla příliš velký úspěch. Svoji druhou knihu Selekci, první knihu z triologie Selekce, vydala v roce 2012. Ta se během krátkého času stala bestsellerem. A k tomu jí velké množství nezdravých dortů.

Anotace

Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Recenze

Další pokračování ze série Selekce.
Tato kniha byla opět skvělá a v žádném případě nezklamala. Jen mě mrzí, že další díl pokračování této úspěšné série nebude hlavně o princi Maxonovi a Americe, ale o jejich dceři. Moc by se mi líbilo kdyby před knihou Dcera, byla ještě jedna kniha, která by se zabývala soužití Americi a Maxona, poté jejich radosti i strasti v manželství, jak se America vypořádala v roli královny a královskými povinnostmi a nakonec i narození a dětství jejich dětí.
Ale to už bych asi chtěla moc....

Teď se, ale vrátím na začátek tohoto příběhu. Kniha První nás opět zavede do zámku, na soutěž Selekce za šesti dívkami a jedním princem.
America má obrovské šance u prince, princ jí to dává stále najevo, ale America si není jistá, vždy v nevhodnou dobu na nevhodném místě kde se princ dvoří dalším dívkám.
A právě proto si America není úplně jistá a útěchu nachází u strážce Aspena. Tím pádem se stále víc a víc zamotává do milostného trojúhelníku.
Až jednoho dne kdy jí zemře otec, odjíždí domů a tam si uvědomí, že jí princ moc chybí a moc ho miluje. Rozhodne se mu vše říct....

Nejvíce mě překvapilo a potěšilo, když princ napsal Americe zamilované dopisy, které i mě braly za srdce a přiznám se, že jsem trochu záviděla.
A ten konec i když vím, jak příběh dopadne v jednu chvíli jsem trnula jestli se na nakonec Maxon neožení s Kriss (další kandidátkou prince), ale nakonec přece jen zvítězila láska.

Kniha je bezvadná a já tuto sérii řadím jako jednu z nejlepších....
Série:

Selekce (3.)

Originální název:

The One (2013)

Žánr:
FantasyPro děti a mládežDívčí romány
Vydáno:CooBoo

Počet stran:278
Překlad:Jana Doležalová-Montorio
Ilustrace/foto:Gustavo Marx
Autor obálky:Erin Fitzsimmons
Vazba knihy:vázaná s přebalem
ISBN:978-80-7447-100-1


Žádné komentáře:

Okomentovat