Počet zobrazení stránky

úterý 13. února 2018

Dopisy, které nikdo nečetl


                                 Dopisy, které nikdo nečetl



Iona má titul z anglické literatury a jazyka z Manchester University, je posedlá historií a neustále ji fascinují životy žen dvacátého století.
Žije na venkově, Cheshire, se svým manželem a třemi dcerami.

Anotace:

Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…

Recenze:

Wau tak tato kniha mě vážně dostala.
Příběh je psaný ve dvou dějových linkách, v jedné: osudová láska amerického letce Dana a nešťastné, vdané ženy Stelly a v té druhé lince je příběh mladé uprchlice Jess a realitního makléře Willa, u těchto dvou se postupně vyvíjí velká láska.
Příběh začíná tím, že nešťastná uprchlice Jess nachází dům do kterého se schová, při prohlídce domu nachází dopisy, které píše starý pán Dan, který stále hledá a čeká na svoji lásku Stellu. Jess se při čtení dopisů rozhodne, že se pokusí najít a vypátrat kdo jsou ony dva z dopisů...
Přiznám se, že se mi více líbila ta část z dob válečného vyprávění, ale bez druhé části, současnosti by příběh určitě neměl ten správný konec. 
Velmi krásný a romantický příběh o hledání lásky, která vznikla za války a přetrvala až do konce života...
Kniha se mi strašně mooooc líbí a určitě si ji znovu přečtu.


Originální název:

Letters to the Lost (2015)

Žánr:
Literatura světováPro ženyHistorie
Vydáno:Fragment (ČR)
Počet stran:440
Vazba knihy:vázaná
ISBN:9788025332641

Knihu hodnotím 5/5 a moooc doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat