Počet zobrazení stránky

neděle 28. srpna 2016

Poppy Day

                                    Poppy  Day


Poppy Day byla od chvíle, kdy si vzala svou dětskou lásku Martina, velmi šťastná. Manžel ale musel odejet do války daleko od domova a Poppy nezbývalo nic jiného, než počítat dny zbývající do jeho návratu. Jenže jediné zaklepání na dveře dokáže převrátit celý život na ruby. Martin byl zajat a je držen jako rukojmí v nebezpečném Afghánistánu. Armáda pro jeho osvobození nemůže nic udělat, proto se Poppy rozhodla, že ho musí nějakým způsobem dostat domů. Co ale zmůže jediná žena, sama v cizí zemi, pro záchranu muže, kterého tak vroucně miluje, a jak vysoká cena, kterou by za to měla zaplatit? 


Amanda Prowse
Odjakživa si psala různé příběhy a poznámky ke svým potenciálním knihám. Před pár lety ukončila práci v managementu, aby se mohla naplno věnovat psaní. Nyní žije ve West Country v Anglii se svým mužem, majorem britské armády, a dvěma dospívajícími syny


Anotace: Co byste obětovala, aby se váš miláček vrátil domů? Od té doby, co si kadeřnice Poppy Day vzala svého miláčka Marta, byli spolu šťastní. Nyní je Mart na misi v Afghánistánu a Poppy počítá každý den, až se vrátí domů.Avšak jednoho dne zaklepou na její dveře neznámí lidé a její svět se zhroutí. Mart byl vzat jako rukojmí a pro armádu je příliš nebezpečné, aby se ho pokusili zachránit.Poppy je odhodlána přivést ho domů sama. Ale brzy bude stát před nejtěžší otázkou svého života: není cena za záchranu muže, kterého miluje, příliš vysoká? Silný příběh o ztrátě a odvaze od autorky, která z vlastní zkušenosti moc dobře ví, o čem píše.

Název: Poppy Day
Série: Není větší lásky
Autorka: Amanda Prowse
Překlad: Jan Stibor
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2016 (14.9.)
Počet stran: 312
Vazba: vázaná

Recenze:  Hlavními hrdiny jsou dívka Poppy a chlapec Martin.
Oba procházeli nelehkým dětstvím… Martina zesměšňoval a mlátil otec, Poppyna matka byla alkoholička která se o ní vůbec nestarala.
Už od dětství se z nich stala nerozlučná dvojka, co měli podobné osudy.

Poppy pracuje jako kadeřnice a Martin jako automechanik v dílně. Ale aby dokázal otci, že není takový, jak si o něm otec myslí, rozhodne se vstoupit do armády….
Příběh začíná nečekanou návštěvou dvou důstojníků, přišli oznámit špatnou zprávu… Poppy čeká, že jí řeknou, že její muž Martin zahynul na misi v Afghánistánu. Ale zpráva je jiná, její muž není mrtev , ale byl unesen a je nezvěstný.  Nikdo nic zatím neví…..

Martin Cricketa je vybrán do jednotky pro speciální úkoly. Jednoho dne se stane, že se objeví skupinka lidí oblečená do šatů potřísněných od bahna a jídla a mezi nimi děti.
Martinovi se zželelo malé holčičky a bohužel udělal velkou chybu, nedával pozor. Lidé pod svými šaty měli schované zbraně. Začnou střílet. Martin a další vojáci nejsou vůbec připraveni. Jsou překvapeni, začnou utíkat. Útěk se nepodaří Martinovi a jeho kamarádovi.
Martina zajmou a odvážejí v kufru automobilu pryč….
Poppy je nešťastná a neví co má dělat….Ale nakonec se rozhodne jednat sama na vlastní pěst a odjíždí do Afganistanu hledat Martina….

Názor: Kniha byla nádherná. Příběh se hezky četl. Ukápla i slzička, ale také jsem se pár krát ze srdce zasmála. V příběhu je hezky ukázáno jak je člověk ochoten riskovat  svůj život pro svou lásku svého života.
Na začátku celé knihy je 6 stran věnováno členům britské armády co přišli  v Afghánistánu od roku 2001 do roku 2012 o život (jedná se o 422členů).

Velice knihu doporučuji Všem co mají rádi válečné a romantické příběhy v jednom.
Knihu hodnotím *****

Za recenzní výtisk mooooc děkuji Knihy Omega. Zde si knihu můžete zakoupit http://www.knihyomega.cz/eshop-kategorie-svetova.html


1 komentář:

  1. Skvělá recenze :) Knížka nevypadá vůbec špatně a docela jsi mě nalákala :)

    OdpovědětVymazat