Počet zobrazení stránky

neděle 19. listopadu 2017

Za zavřenými dveřmi


                           Za zavřenými dveřmi


B. A. Paris vyrostla v Anglii, ale většinu svého dospělého života strávila ve Francii. Pracovala v oblasti financí, ale i také jako učitelka. Je matkou pěti dcer. 
Jejím prvním románem se stala kniha "Za zavřenými dveřmi".
V on-line rozhovoru se svěřila, že její celoživotní láska ke knihám začala už v raném dětství.

Anotace

Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!

Recenze

Už delší dobu jsem nečetla knihu, kterou bych přečetla na jeden zátah, jedním dechem. Až právě teď, kniha Za zavřenými dveřmi.
Jedná se o autorčinu prvotinu. Kniha je napsána formou napínavého psychothrilleru o bezmoci manželky známého a velmi úspěšného právníka, která ze začátku žije ve zlaté kleci později v nejhorší díře. 
Střídali se zde dvě časové linie, které postupně začali do sebe zapadat. Hlavní hrdinka neměla žádného spojence, který by jí mohl pomoci, nakonec za spojence považovala svojí mentálně postiženou sestru.
Z tohoto příběhu často mrazilo a nedokázala jsem se od knížky odtrhnout. A ten konec, ten byl fakt geniální....lepší konec jsem dlouho v knihách nečetla. 
Příběh nás zavede za na první pohled dokonalým zamilovaným párem. Hlavní hrdinka Grace je výjimečně krásná, pohledná, ale celý život se rozhodla obětovat své sestře, stará se o ní od dětství, sestra se totiž narodila s Downovým syndromem. Jack je též velmi krásný a zdá se, že i obětavý, je totiž právníkem, který hájí práva týraných žen a pro svojí manželku by klidně i snesl modré z nebe. Všechno vypadá krásně, je to jako pohádka, ale? Co se opravdu děje v domě za zavřenými dveřmi?
Z této knihy budete jistě nadšení, ale zároveň budete překvapeni co vše se může stát. Mě tento příběh vážně dostal a ještě teď z toho mám divný pocit a pěknou husinu na kůži.

Originální název:

Behind Closed Doors (2016)

Žánr:
Literatura světováPro ženyThrillery
Vydáno:Motto
více informací...
Počet stran:264
Překlad:Karolina Medková
Edice:Thriller
Autor obálky:Natálie Pecková
Vazba knihy:vázaná s přebalem
ISBN:978-80-267-0878-0

Knihu moc moc doporučuji a hodnotím ji 5/5.


2 komentáře:

  1. Knížku mám v plánu si přečíst! :) Moc hezká recenze, zase si mě nalákala ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stručně a výstižně napsaná recenze, velmi mě zaujala, děkuji za tip!:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat