Počet zobrazení stránky

pondělí 27. listopadu 2017

Nejskrytější přání


                                      Nejskrytější přání 



Americká spisovatelka, která se ve svých knihách věnuje výsostně ženským tématům. Je spoluzakladatelkou oblíbeného webu Shereads.org, zaměřeného na tvorbu nejzajímavějších současných autorek.

Pod jménem Marybeth Whalen napsala pět románů (trilogie Sunset Beach a samostatné knihy The Mailbox a She Make It Look Easy), jeden příspěvek do série Year of Weddings a tři nebeletristické tituly. Prosadila se ale až vynikajícím románem Nejskrytější přání, který podepsala už jako Marybeth Mayhew Whalen. Na něj v letošním roce navázala podobně laděnou knihou When We Were Worthy.

S manželem Curtem jsou svoji již pětadvacet let, mají šest dětí a společně žijí v Severní Karolíně. Marybeth vede rodinný obchod, ale vždycky si najde dost času na čtení a psaní dalších románů

Anotace:

MOŽNÁ JE TO VAŠE MĚSTO. MOŽNÁ JE TO VAŠE ULICE. MOŽNÁ JE TO VAŠE TAJEMSTVÍ.

Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému.

Místní obyvatelé si v sobě nesou, stejně jako každý z nás, břemeno v
lastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se klubko sousedských vztahů a životů pomalu rozplétat.

Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?

Recenze:

Na první pohled, kdy jsem knihu objevila, jsem si myslela, že se jedná o nějakou love story. Ani anotaci jsem si nepřečetla a tak jsem si řekla, proč ne, jednou za čas si přečíst oddechovku. 
Při čtení jsem ze začátku měla trochu chaos v postavách, když jsem si konečně uspořádala kdo je kdo, kniha se četla nádherně.
Je to kniha o jednom malém městečku, kde mají koupaliště a jednoho léta se tam stane neštěstí, pří kterém se pár obyvatel pokusí zachránit malého chlapce, který se topil. "Chlapce zachrání" a pomalu se začíná ukazovat, že každý z těchto lidí má nějaké tajemství a tajně doufá v nějaké skryté přání. Pomalu se začínají odkrývat...
Tento příběh má v sobě snad úplně vše na co si jen vzpomeneme. V příběhu se objeví i jedna velmi mrazivá událost. Sice při čtení bylo dřív než se tato událost odkryla, už jasné oč jde. I přesto jsem z ní byla v šoku. 
Jinak příběh dopadl velmi dobře a já byla spokojená po jeho dočtení.


Originální název:

The Things We Wish Were True (2016)

Žánr:
RományPro ženyThrillery
Vydáno:Mystery Press
Počet stran:288
Překlad:Monika Pavlisová
Vazba knihy:vázaná s přebalem
ISBN:978-80-88096-98-6

Velmi moc tuto knihu všem doporučuji a hodnotím ji 5/5.


Žádné komentáře:

Okomentovat