Počet zobrazení stránky

neděle 7. srpna 2016

Co mě naučil tučňák


                          Co mě naučil tučňák
Tom Michell - Tom Michell se narodil na venkově v jižní Anglii, kde si vypěstoval lásku ke zvířatům, ptákům a rostlinám. Po tom, co žil v Argentině se vrátil domů a usadil se v Cornwallu, kde pomáhal v rodinném podnikání, kde pečuje o malý pozemek,který nazývá "dobrá Cornwallská půda" a zpívá s místním sborem.
Je amatérský umělec a ve volném čase maluje objekty z divoké přírody okolo jeho domova, zejména dravé ptáky. Rád také ukazuje, jakým způsobem mohou lidé žít v dnešním světe.
Je ženatý a má 4 děti a 3 vnoučata.

Anotace: Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.



DATUM VYDÁNÍ
10.3.2016
POČET STRAN
208 stran
VAZBA
Vázaný
NAKLADATEL
EAN
9788081113147
VELIKOST
131x207mm
HMOTNOST
0,293



Recenze: Příběh vypráví o přátelství mezi dvacetiletým Tomem a tučňákem.
Tom dostává místo učitele v internátní škole v Argentině. A tak se vydává na cestu, ale než se dostane do Argentiny, udělá si ještě krátkou dovolenou do Uruguaye, přímořského letoviska Punta del Este.
Na procházce po pobřeží objeví ropné skvrny a v nich mrtvé tučňáky. Až na jednoho. Ten se snaží bojovat o život. Tom mu pomůže vysvobodit se a očistí ho od ropy.
Pták dostane jméno Juan Salvador. Bude to velmi složitá cesta, ale nakonec se do Argentiny dostanou.
Tučňák zjistí, že je v bezpečí a začne se s Tomem kamarádit. Jelikož Tom, ale druhého dne odjíždí , rozhodne se tučňáka vrátit. Tučňák, ale nechce od Toma odejít a tak se Tom rozhodne, že ho vezme sebou do Argentiny….

Ve škole si tučňáka všichni oblíbí. Stane se velmi oblíbeným a populárním a každého okouzlil.
Bylo to z důvodů toho, že byl výborným posluchačem, trpělivě vstřebával všechny informace a nikoho nepřerušil…..

Názor: Kniha je moc hezká jak svým vzhledem (úžasná obálka knihy) tak i svým obsahem. Kniha je velmi čtivá, vtipná, zajímavá a navíc i dost poučná, dozvídáme se zde o Jižní Americe a tučňácích.
Je to neobyčejný příběh o neobvyklém přátelství, které člověka pohladí na duši, Po přečtení tohoto dojemného příběhu jsem pomyslela na to jaké by bylo mít doma taky takového tučňáka J.
Knihu doporučuji všem milovníkům zvířat!
Hodnotím *****




Žádné komentáře:

Okomentovat