Počet zobrazení stránky

čtvrtek 10. května 2018

Hledá se Romeo


                                        Hledá se Romeo

Alexandra Potter



Narodila se v roce 1970 v Bradfordu v anglickém Yorkshire, na univerzitě v Liverpoolu vystudovala anglickou literaturu a filmovou vědu. Po dokončení studií se stala redaktorkou křížovkářského časopisu v Londýně, postupně začala přispívat do řady lifestylových titulů (ELLE, Company, She, Red, More!, Here, Cosmopolitan). Půl roku strávila v Sydney, kde pracovala pro australskou mutaci časopisu Vogue a magazín Cleo. Literárně debutovala v roce 2000 románem Co je nového, kotě? (What’s New, Pussycat?). Nyní žije v Los Angeles a věnuje se pouze beletrii.
Vydala dosud devět romantických komedií, v nichž opakovaně pracuje s motivem zklamání ze splněného snu. Její knihy jsou hojně překládány a ke třem z nich byla zakoupena filmová práva.

Anotace:

Když ona je Julie, tak kde ksakru vězí Romeo?
Po dvou letech společného žití spadli Julie a Will do naprostého stereotypu. Romantika se kamsi vytratila a nahradila jí jen hromada neumytého nádobí, kupy špinavého prádla a večery strávené klimbáním před televizí. A vše se ještě začne zhoršovat poté, co Will zapomene na domluvenou valentýnskou večeři.
Takže když náhoda svede dohromady Julii a sexy Itala, který navíc pracuje v konkurenční reklamní agentuře, a on jí nabídne romantický víkend v italské Veroně, začne Julie zvažovat, zda právě tohle není ten její Romeo ……..

Recenze:

Knihy od A. Potter jsem přečetla úplně všechny a ani tato kniha mě nezklamala, ale příjemně překvapila.
V originále se jedná o autorčinu prvotinu a to už v roce 2002.
Tento příběh byl ze začátku velice předvídatelný, velice naivní a v některých pasážích i bohužel nudný. Zbylá část knihy už velmi hezky plynula, děj do sebe hezky zapadal a na závěr ještě překvapil jak příběh dopadl.
Jestli A. Potter napíše další knihy určitě si je zas ráda přečtu, jsou to moc milé oddechovky.
Knihu moc moc doporučuji všem co si chtějí po náročné práci odpočinout u pěkné knihy.

Originální název:

Calling Romeo (2002)

Žánr:
Literatura světováRományPro ženy
Vydáno:Kristián
více informací...
Počet stran:350
Vazba knihy:vázaná
ISBN:978-80-88130-15-4

Knihu hodnotím 4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat