Počet zobrazení stránky

pondělí 30. října 2017

Snaž se nedýchat


                               Snaž se nedýchat


Holly Seddon
Je spisovatelkou na plný úvazek, která žije se svým manželem v pulzujícím centru Amsterdamu v domě plném dětí a domácích zvířat.
Holly, od mládí doslova posedlá hudbou a knihami, vyrůstala na anglickém venkově a již před dosažením dvaceti let začala publikovat v časopisech a na literárních webech. Její první román Snaž se nedýchat se stal mezinárodním bestsellerem. V současné době připravuje druhou knihu s názvem Nezavírejte oči, která vyjde v létě roku 2017 a české vydání vám přinese taktéž nakladatelství Omega.


" Zapomenutá dívka Strašlivé tajemství Dva životy v sázce"

Anotace:

Nezapomeňte dýchat.. Amy Stevenson byla největší novinová zpráva z roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích. O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. Let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu. Vzpomene si na Amyin příběh a napadne jí, že by jí mohla pomoct obnovit zašlou novinářskou slávu. Jediný problém je, že Alex je stejně ztracena jako Amy, protože její alkoholismus jí o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky. Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování.

Recenze:

Na začátku se musím přiznat, že po přečtení anotace jsem věděla, že tato kniha bude pecka.
Hned jsme si o ní zkusila napsat v recenzním konkurzu od Omegy a pak jsem čekala a doufala, jestli knihu získám.
A hle konečně se štěstí usmálo i na mě a přišel mi email, že jsem byla vybrána a knihu mi pošlou.
Nastalo čekání kdy kniha dorazí. A konečně nastal den D a kniha přišla.
Honem jsem ji rozbalila a vrhla se do čtení.

Tato kniha vypráví příběh o dívce Amy, která jednoho dne záhadně zmizí. O pár dní později ji sice najdou, ale je v bezvědomí. Jelikož se útočník nenajde, případ se odkládá. O 15 let později kdy Amy stále leží v bezvědomí v nemocnici, se začne o její případ zajímat neúspěšná novinářka Alex. Alex je příběhem tak okouzlená a fascinující, že se rozhodne přijít na kloub tomuto tajemství a usvědčit pachatele.

Můj názor:

Další z řady pěkných debutů, které sto procentně stojí za přečtení. Tento Thriller je o hledání sebe sama a dávno ztracené spravedlnosti.
Je to velice moc pěkné psychologické drama, příběh je pěkně s lehkostí napsán. Tento příběh je v některých věcí podobný knize Dívce ve vlaku, např. je zde také jedna z hrdinek alkoholička, také kvůli pití přichází o manžela ....
Děj této knihy hezky plynul, střídaly se v jednotlivých kapitolách důležité postavy, po celou dobu nás kniha udržovala v přiměřeném napětí a nakonec vyústí v dramatický závěr.
I když jsem si celou dobu myslela, že vím kdo je pachatelem, dokázala mě autorka pěkně zmást. Právě proto chválím autorčin styl a schopnost udržet napětí a tajemství až do konce v nic nevědění. 

Knihu rozhodně doporučuji!!! Je to velmi čtivé, dobře napsané, děj příběhu má hlavu i patu, postavy v příběhu jsou zajímavé a celou knihu dokážete přečíst za jeden den, jelikož Vás rychle vtáhne do děje. 

Originální název:

Try Not To Breathe (2016)

Žánr:
Literatura světováRományThrillery
Vydáno:Omega
Počet stran:376
Vazba knihy:vázaná
ISBN:978-80-7390-205-6

Knihu hodnotím *****

Za poskytnutí recenzního výtisku strašně moc děkuji nakladatelství Omega 

Zde odkaz kde knihu pořídíte:
http://www.knihyomega.cz/eshop-snaz-se-nedychat.html

https://www.knihydobrovsky.cz/zkus-zadrzet-dech-6088848

Žádné komentáře:

Okomentovat