Počet zobrazení stránky

sobota 8. září 2018

Čokoládový průšviih


                                 Čokoládový průšvih



Životopis

Německá spisovatelka Petra Hülsmann sice vystudovala kulturologii a germanistiku, ale víc než deset let se živila jako sekretářka v advokátních a patentových kancelářích. Její prvotinou je kniha „Čmeláci v srdci“, která se hned po vydání stala bestsellerem. Na žebříčku bestsellerů vedeném časopisem Spiegel se titul udržel po několik týdnů. V této knize seznamuje autorka čtenáře s Lenou, které se sype život pod rukama. Ztrácí práci a odchází od přítele. Stěhuje se ke své nejlepší kamarádce do poměrně neuspořádaného bytu, což ji dost vytáčí. Potkává se zde však se spolubydlícím Benem a od té chvíle jí její srdce nedá pokoj.


Anotace

LÁSKA JE TO, CO SE TI STANE, ZATÍMCO JI HLEDÁŠ

Některé věci jsou pro Isabelle absolutně nepostradatelné: ranní káva. Práce v báječném květinářství. A nudlová polévka v restauraci na protější straně ulice.
Jakékoli vybočení ze svého pravidelného života nesnáší. Přesto jednoho dne „její“ oblíbenou restauraci převezme nový ambiciózní kuchař Jens – a nejenže se opováží experimentovat s její zamilovanou polévkou, ale i jinak vnese do Isabellina poklidného života pořádný chaos.
A zatímco se dezorientovaná Isa snaží zase všechno vrátit do zaběhnutých kolejí, pozvolna jí dochází, že právě nečekaná překvapení náš život úžasně obohacují…

Recenze

Tato kniha vypráví o dívce Isabelle, která je velkou milovnicí nudlové polévky a vede celkem stereotypní styl života.
Každý den, každý týden má přesně naplánované, ale jen do doba kdy její oblíbená nudlová polévka a romantický seriál na dobro zmizí z jejího života. 
Isabell je šíleně nešťastná a odmítá se s tím smířit.
Ke všemu se jí do života začnou plést dva lidé, kuchař a jeho sestra. Kuchař který se usídlil v restauraci, kterou měla Isabell velmi ráda, kde si dávala svojí oblíbenou polévku, se jí neustále plete do cesty a i do života. Což jí šíleně rozčiluje a ke všemu se jí připletla do cesty i jeho povedená sestra, které je šestnáct let.
Postupně se s nimi začne setkávat, začnou se jí plést do života. Ale také jí postupně začíná docházet, že možná není úplně špatné vyzkoušet i něco nového. A to jak o jídlo a nebo o nová přátelství.
A časem i o lásku...

Originální název:

Glück ist, wenn man trotzdem liebt (2016)

Žánr:
Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno:, Ikar (ČR)
více informací...
Počet stran:384
Překlad:Pavla Lutovská
Vazba knihy:pevná / vázaná
ISBN:
978-80-249-3493-8

Tato kniha je velmi krásná, humorná a čtivá a strašně jí všem doporučuji.
Knihu hodnotím 5/5.


Žádné komentáře:

Okomentovat