Počet zobrazení stránky

pátek 14. září 2018

Cinder & Ella



                                          Cinder & Ella




Životopis

Kelly Oram napsala svůj první román ve věku patnácti let - fanouškovskou fikci o své oblíbené hudební skupině The Backstreet Boys, pro kterou ji ještě rodina a přátelé dráždí. Je posedlá čtením, mluví příliš mnoho a miluje jíst polevu po lžících. Žije mimo Phoenix v Arizoně se svým manželem a čtyřmi dětmi.

Anotace

Ellin život není žádná pohádka. Před necelým rokem ztratila matku při autonehodě, z níž sama vyvázla vážně zraněná. Svého otce léta neviděla a teď se musí přestěhovat k jeho nové rodině. Jediný, kdo jí rozumí, je Cinder, s nímž se už roky přátelí přes internet, ale s kterým se nikdy nesetkala. Ví, že je vtipný, chytrý a stejný knihomol jako ona. Netuší však, že Cinder je jeden z nejslavnějších hollywoodských herců, který navíc hraje prince v jejím nejoblíbenějším filmu. Změní se teď konečně Ellin život v pohádku?
Kelly Oram přináší emotivní převyprávění nesmrtelné pohádky o Popelce.

Recenze

Tak tuto knihu Vážně doporučuji, to bylo něco, to byla jízda ...
Přiznám se, že po prvních pár stranách jsem si říkala to bude něco jako klasická Popelka a Moderní popelka, ale né ten prvotní pocit skončil hned po autonehodě. Autorka si skvěle pohrála s každou větou, s každým slovem a každou postavou, že se mi stávalo, že jsem při čtení věřila každé slovo a prožívala s Ellou celý její příběh.
Život neměla vůbec jednoduchý a spoustu lidí k ní bylo až moc krutých. Romantika, vnitřní boj a smíření s novým tělem, nechápání okolí, osamělost a znovu získání sebedůvěry a sebevědomí, budování si nového života a zázemí, dostat se ze samého dna zpět na břeh...
V knize se řeší spousty závažných těmat jako jsou odcizení od rodiny, smrt, šikana, láska, ale i nízké sebevědomí,
Tato kniha, tento příběh je něco více než jen bezduchá romantika a o to více si mě tento příběh získal. Už se těším až se pustím do druhého dílu.

Série:

Cinder & Ella (1.)

Originální název:

Cinder & Ella (2014)

Žánr:
Pro děti a mládež, Dívčí romány, Pohádky
Vydáno:, Baronet
Počet stran:376
Překlad:Zuzana Ľalíková
Vazba knihy:pevná / vázaná
ISBN:
978-80-269-0808-1

Knihu hodnotím 5/5.

Žádné komentáře:

Okomentovat