Počet zobrazení stránky

pondělí 1. května 2017

Úsměvy žen



                                       Úsměvy žen


Nicolas Barreau -   se narodil v Paříži. Na Sorboně vystudoval románské jazyky a historii. Po studiu pracoval v knihkupectví a začal psát. Nyní stále žije v Paříži a píše na volné noze své romány.
Fiktivní postava a spisovatel, kterého "stvořila" německá nakladatelka Daniela Thiele (nar. 1959) a pod jehož jménem píše romány.


" V životě se někdy dějí těžko uvěřitelné věci - čtete knihu a její hrdinka jako by vám z oka vypadla, a restaurace jako by to byla ta vaše vlastní. Přesně takové pocity měla Aurélie, když dočetla román Roberta Millera. Jak je to, ale možné?, vrtalo jí hlavou. Vždyť on žije nedaleko Londýna, ona v Paříži..."

Anotace:

Aurélie Bredinová je hezká, mladá kuchařka z Paříže. Před časem zdědila po otci restauraci „Le Temps des Cerises“ – Čas třešní. Když ji opustí přítel, přestává věřit v upřímnou lásku a bloudí smutně městem.Ačkoli vůbec nečte, náhodou se ocitne v knihkupectví a objeví knížku Úsměvy žen od Roberta Millera. Začte se do ní a od první stránky má pocit, že má s knihou překvapivě mnoho společného: hrdinka se Aurélii hodně podobá, nosí dokonce stejné šaty a v knize existuje i restaurace Čas třešní. Aurélii to tak překvapí, že nabyde dojmu, že tohle nemůže být náhoda, nýbrž osud, a zatouží po osobním setkání s autorem knihy.


Recenze:

Kniha vypráví příběh o dívce Aurélii, která se stotožňuje s dívkou v knize Úsměvy žen od Roberta Millera. 
Aurélie se snaží setkat se spisovatelem a přichází do nakladatelství Les Editions Opales, kde se seznamuje s redaktorem Andrém. André má na starosti knihy od anglicky píšících autorů.Mezi ně právě patří i Robert Miller...
V příběhu se dozvídáme, že vůbec žádný Robert Miller není a příběh napsal André, ale nechce to nikomu říkat a tak lže všem a o všem co se týká Roberta Millera.
Jednoho dne zavolá André Aurélii, že má schůzku s Robertem Millerem a pozve Aurelii na večeři a náhodné setkání se spisovatelem... 
To se nakonec nekoná a tak Aurélie večeří jen s Andrém.
André se do Aurélie zamiluje a snaží se aby se s ní mohl vídat častěji.
Kam až Andrého zavede promyšlená lež? Není lepší se přiznat i když se může zdát, že je to ten nejhorší nápad na světě?

Podle recenzí a hodnocení jsem o knize neměla velké mínění. Ale kniha mě mile překvapila. Krásně napsaný příběh o lásce, dobrém jídle a zákoutích Francie. 
Příjemný romantický příběh , který se jeví jako moderní pohádka pro dospělé. Navíc se v knize nachází pár receptů na výborná jídla.
Kniha je velmi krásná. Příběh se četl moc hezky a doporučuji ho všem romantickým duším.

Překladatel:Eva Osinová
Rok vydání:2016
Počet stran:256
ISBN:978-80-243-7172-6
EAN:9788024371726
Vazba:Vázáno
Formát:115 x 185


Knihu hodnotím ***** 


Za recenzní výtisk strašně moc děkuji nakladatelství Moba



Knihu si můžete zakoupit zde : http://shop.mobaknihy.cz/knihy/usmevy-zen-2






Žádné komentáře:

Okomentovat