Počet zobrazení stránky

úterý 30. května 2017

Tuhej Tulipán


                                        Tuhej tulipán


Jaromír Konečný

 Narodil se v Praze a vyrůstal v Brušperku. Živil se jako technik v Libyi, jako dělník v ostravských hutích nebo lodník na Labi. Roku 1982 emigroval do SRN a strávil dvanáct měsíců ve sběrném táboře v Dolním Bavorsku. Po řadě pomocných zaměstnání vystudoval chemii na Technické univerzitě v Mnichově a věnoval se genovému inženýrství. Nyní působí jako spisovatel, publicista, antikvář a kabaretní performer s "česko-bavorským přízvukem". Patří k vůdčím osobnostem poetry slamu v Německu.

Anotace

Tuhej tulipán-Detektivka pro mladý - napínavý příběh pro starší čtenáře je prvním dílem volné série originálních detektivek pro mládež. Hlavní hrdina, šest- náctiletý Leon, se dostane na šikmou plochu a skončí ve vězení pro mladistvé. Naštěstí je brzy propuštěn na podmínku a získá dokonce i výuční místo v květinářství. Naneštěstí hned první den doslova zakopne o mrtvolu – a pro policii je pochopitelně podezřelým číslo jedna. Naštěstí je tu Laura, dcera jeho šéfa, která mu jako jediná věří. Ti dva se společně rozhodnou vypátrat skutečného vraha a dokázat Leonovu nevinu. Bláznivé dobrodružství může začít…


Recenze

Nalákala mě pěkně napsaná anotace, jen mě trochu zarazilo zjištění, že se jedná o detektivku pro mladé. Bála jsem se, že už pro mě nebude, že jsem na ní moc dospělá. Ale po přečtení pár kapitol jsem si oddechla a pustila se s chutí do čtení.
Je to napínavá, vtipná, oddechová kniha. Text v knize odpovídá mluvě mladých dnešní doby, co se mladým čtenářům bude velice zamlouvat.
Hlavním hrdinou této detektivky je chlapec Leon z Mnichova.
Jeho maminka zemřela při vážné autonehodě a jeho otec odjel do Indie, kde se stal jogínem, Leon proto skončí v dětském domově a později se dostane do pasťáku kvůli krádeži. Za dobré chování je brzy propuštěn na podmínku.
V ten den kdy dostane podmínku nastupuje jako pomocník do květinářství. 
Když přijde do květinářství poznává dceru majitele Lauru a bohužel i mrtvolu ženy....
Z Leona se stává hlavní podezřelý...

Hlavní důležité postavy:

Leon - chlapec, který se tváří jako velký hlupák, ale opak je pravdou....

Laura - dcera majitele květinářství. Ráda čte detektivky a vyšetřuje opravdové zločiny. S Leonem tvoří sehranou dvojici.

Komisař - co má velmi legrační příjmení a jeví se jako veliký hlupák.

Autor do knihy použil báseň od známého básníka Morgenstrna. Jediné co knize můžu vytknout jsou časté překlepy.
Tuto knihu rozhodně doporučuji a určitě se po knize podívejte, protože opravdu stojí za to.

Originální název:

Tote Tulpen

Žánr:
Pro děti a mládež
Vydáno:Portál
Počet stran:200
Překlad:Michaela Škultéty
Vazba knihy:brožovaná
ISBN:978-80-262-1206-5

Za tuto knihu (recenzní výtisk) moc moc děkuji nakladatelství Portál.
 Zde odkaz pro snadnější vyhledání : http://obchod.portal.cz/tuhej-tulipan/



Žádné komentáře:

Okomentovat