Počet zobrazení stránky

čtvrtek 12. ledna 2017

Kouzelný náramek


                                                                 Kouzelný náramek 


Ve skutečnosti je to autor-muž Wade Rouse . K napsání knihy The Charm Bracelet ho inspiroval náramek jeho milované babičky, jejíž jméno si vybral jako svůj pseudonym. Žije střídavě v Michiganu a Palm Springs.

Anotace
Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít.Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky.Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky.Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku.Kouzelný náramek je dárek, který budete žárlivě střežit ještě dlouho poté, co dočtete poslední stránku.

Recenze
Silný příběh, typický rodinný román.
Příběh  nás  zavádí do Chicaga a poté následně  k Michiganskému jezeru a do města Scoops, které je proslulé svýma cukrovinkami.
Vyprávění o třech generací žen v jedné rodině, které se snaží najít hlavně sami sebe. Snaží se naleznout lásku,  vzpomínky, lásku, pochopení a naději.
Lolly je matkou Arden a pracuje v krámku s cukrovinkami, kde má i svou vlastní show v kostýmu Dolly. Je hlavní vypravěčkou tohoto příběhu.
Arden je matkou Lauren. Pracuje jako redaktorka časopisu Papparrazzi, žije v Chicagu. Nemá žádný čas na své koníčky a jen vydělává peníze na školné pro svojí dceru a dluhy svého ex manžela.
Lauren je dcera Arden a vnučkou Lolly. Studuje  na Severozápadní univerzitě obchod. Obor, který studuje jí vůbec nebaví a ani nijak nenaplňuje, ale stále ho studuje jen proto ,že nechce matku zklamat.
Jejím velkým koníčkem je totiž  vášeň  pro umění – malování.

Arden s Lauren se rozhodnou navštívit matku a babičku. To co ze začátku vypadá jako nucená dovolená se změní  v nalezení sama sebe a nalezení významu rodina.
Lolly přizná, že je vážně nemocná a že se její stav může více zhoršit.
Po konzultaci s ošetřující lékařkou , pomáhají dcera i vnučka Lolle s paměťovým cvičením.
Při tomto cvičení jim Lolla vypráví  svůj životní příběh ……

Tento příběh je moc krásný a neuvěřitelně dojemný . Autor, který příběh napsal, čerpal ze svého vlastního života. Velké překvapení pro mě bylo, že autorem tohoto  příběhu je muž.


DATUM VYDÁNÍ
6.9.2016
POČET STRAN
424 stran
VAZBA
pevná vazba
JAZYK
Čeština
NAKLADATEL
LEDA
ISBN
978-80-7335-443-5
EAN
9788073354435
VELIKOST
140x205mm
HMOTNOST
0,5

Tuto krásnou knihu doporučuji úplně všem. 
Knihu hodnotím *****

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství LEDA.  https://www.leda.cz/





Žádné komentáře:

Okomentovat