Počet zobrazení stránky

čtvrtek 13. dubna 2017

Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou



              Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou




Petra Nachtmanová : 

Petra Nachtmanová se narodila 9. listopadu 1972 a pochází z Huntířova u Děčína. Od roku 2002 bydlí v zahraničí, na ostrově Curaçao (Nizozemské Antilly) a pravidelně navštěvuje Českou republiku.

Psát začala až po třicátém roku svého života. Svou tvorbu prezentovala na různých literárních serverech pod několika přezdívkami. Nejprve vydala na vlastní náklady sbírku básní několika autorů s názvem Snění v kalichu divizny a od roku 2006 vycházejí její knihy různých žánrů v několika vydavatelstvích a nakladatelstvích. Začínala romány pro dívky. V současné době se věnuje především žánru krimi a románům pro ženy na humorné i vážné téma, z historického i současného života.

Petra Nachtmanová je členkou české sekce autorů detektivní literatury AIEP. S články a povídkami se setkáte na mnoha webových stránkách i v tisku (například – Krimi Jedním dechem, Krásy Česka, Psychologie dnes, Kámoška.cz, Abeceda zahrady…)-


Anotace:  Humorný román o hledání životních lásek, o přírodních nástrahách a mužských (ne)dokonalostech. Simona nedávno opustila přítele, protože dál nehodlala trávit čas v nebezpečně vyzdobené ložnici. Jelena se už několik let věnuje raději své úspěšné cukrárně a vyrábění dortů než zkoumání opačného pohlaví. Poslední zkušenost ji totiž málem stála život, když se miláčkovi snažila splnit náročné tužby. Zanedlouho se Simona znovu zamiluje. Její láska vyprovokuje Jelenu k činům – také se chce zamilovat. A ne jen tak do někoho! Hodlá však svého budoucího muže pořádně prozkoumat dřív, než jí přichystá nějaké nemilé odhalení. Kvůli tomu je ochotna prolézat hluboké lesy, křoviska, šlapat desítky kilometrů po svých, přespávat pod převisy a vybírat ideála mezi nefalšovanými vyznavači ohňů. A Simona nesmí u ničeho chybět!

" Láska vás většinou zasáhne úplnou náhodou. S blaženým úsměvem na rtech se díváte kolem sebe a zdá se vám, že žijete na nejskvělejším místě na planetě Země. Vůbec vás nezajímá včerejší prohlášení, kdy jste vykřikovali cosi i nejhnusnější díře světa. Stačil mžik a všechno šedivo-černé se mění na barevný záhon věčně rozkvetlých kytek."

" Prohra lásky je stejně náhodná. Najednou stojíte před uvadající zahrádkou a je vám zcela jasné, že už další dobarvování, oživování ani opečovávání nemá smysl. Znechuceně odhodíte potřebné nářadí, sundáte si rukavice a odkráčíte co nejdál, abyste se nemuseli dívat na pozůstalou spoušť."

"A já utekla."....

Recenze: 

Tato kniha se velmi dobře četla, už podle obálky se jedná o krásnou letní oddechovku, co mě moc bavila.
Příběh vypráví o dívce Simoně, která má za partnera Viléma, vášnivého myslivce. Vilém žije jen pro les a myslivost.
Simoně je třicet let a chtěla by s Vilémem založit rodinu. Bohužel i přes veškeré snahy tchýně, Vilém se nezmění.
Simoně dochází trpělivost a rozchází se s Vilémem a odchází zpět ke své rodině.
Simona u rodičů brzy poznává Romana. Vypráví o tom své kamarádce Jeleně. Jelena je už dlouho sama a veškerý svůj čas věnuje své cukrárně a výrobě dortů.
Simona při vyprávění o Romanovi vyprovokuje Jelenu a ta se hodlá také zamilovat.
Holky plánují společné spaní pod širákem s celou Simoninou starou partou.
A Jelena začíná hledat "Pana pravého, dokonalého".
Mezitím i Simona zjišťuje, že svého Romana vůbec nezná.
Najde Jelena pravou lásku, pozná Simona kdo doopravdy Roman je? A najde se pro Simonu opravdová lásky?
To Vám neprozradím, musíte si celou krásnou knihu přečíst sami. je to kniha o lásce, přátelství, naději, rozchodech a tajemství.

Knihu jsem přečetla jedním dechem a příběh mě mile překvapil. A začínám uvažovat o pořízení dalších knížek od této autorky.
Tuto knihu jsem v loňském roce vyhrála v nějaké soutěži na FB. když kniha přišla byla jsem příjemně překvapená, v knize se nachází věnování od samotné autorky.

Knihu moc moc doporučuji.¨

Knihu hodnotím *****

Žádné komentáře:

Okomentovat