Počet zobrazení stránky

úterý 14. ledna 2020

Hledá se Nemo



                                         Hledá se Nemo 


Životopis

Walter Elias „Walt“ Disney (5. prosince 1901 – 15. prosince 1966) byl americký filmový producent, režisér, scénárista, dabér a animátor. Kreslil také ilustrace do knih a časopisů, založil zábavní park zvaný Disneyland.

Walt Disney miloval umění již od svého dětství. Jako kluk chodil do kina na filmy s tehdy bezkonkurečním komikem jehož jméno zná snad každý – Charlie Chaplin. Právě grotesky tohoto chaplinovského druhu se později staly inspirací pro příběhy s Mickey Mousem. Mezi postavičky, které vyšly z jeho dílny, patří Mickey Mouse, mnohými považovaný za Disneyho alter-ego. Další postavičky jsou kačer Donald či pes Pluto.

Anotace: Kniha podle filmu Nemo je malá rybka která se nemůže dočkat školy jenomže jí ukradne zubař a táta Nema pude Nema hledat zatím co zubař má s Nemo nehezké plány


Recenze:

Tato krásně ilustrovaná kniha nám vypráví příběh o malé rybce Nemovi a jeho přátelích.
Jednoho dne při nešťastné náhodě se rybka dostane až do Sydney k zubaři Sermenovy. Ale naštěstí to vidí i jeho tatínek Marlin a rozhodne se hledat svého syna. Při hledání pozná modrou rybku Dory. Dory bohužel trpí ztrátou paměti (krátkodobá paměť). Podaří se nakonec Marlinovi a Dory najít malého Nemá? 
To zjistíme jen tehdy, že si i vy knihu přečtete. Kniha se četla moc hezky a byla rozdělená na krátké kapitoly a je doplněna spoustou nádherných obrázků.


Žánr
Literatura světová, Pro děti a mládež, Pohádky
Vydáno, Egmont (ČR)
1. vydání originálu:1999
Počet stran96
Jazyk vydáníčeský
EdiceLuxus (37.)
Vazba knihypevná / vázaná
ISBN80-7186-907-4

Tuto knihu hodnotím 5/5. Mě i synovi se moc líbila a budeme ji doporučovat dále.



Žádné komentáře:

Okomentovat