Počet zobrazení stránky

pátek 2. prosince 2016

Vážka v Jantaru





Diana Gabaldon 
Diana Gabaldonová je autorkou oceněné ságy Cizinka, popsané magazínem Salon jako „nejchytřejší historický sci-fi dobrodružný a romantický příběh, jaký kdy napsala držitelka titulu Ph.D.“.
Doktorka Gabaldonová má tři akademické tituly, a to ze zoologie, mořské biologie a kvantitativní behaviorální ekologie, a než se začala věnovat psaní, byla dvanáct let profesorkou na univerzitě se zaměřením na vědeckou výpočetní techniku. Napsala řadu vědeckých článků a učebnic, podílela se jako editorka na vzniku MacMillanovy encyklopedie počítačů, založila vědecký čtvrtletník Science Software a překvapivě napsala také četné texty pro komiksy Walta Disneye. Se svým manželem Douglasem Watkinsem má tři děti, dnes již dospělé, a většinu času tráví ve Scottsdale v Arizoně. 

Anotace:

Kniha navazuje na první díl s názvem "Cizinka". V něm se mladá žena Claire, která tráví na skotském venkově po konci druhé světové války své druhé líbánky, ocitá po doteku záhadných menhirů o dvě stě let zpět v období, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Claire je přinucena pod vlivem krutých okolností provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, do kterého se postupem času velice zamiluje a místo možného návratu ke svému prvnímu manželovi a do moderní doby zůstává s ním. Tento díl nás přivádí do Francie, kam se Jamie se svou manželkou Claire ukryl před brutálním útokem velitele anglické pevnosti ve Skotsku, který jej neprávem nařkl z vraždy a udělal z něj tak psance. Jeho příbuzný mu nabízí nejen střechu nad hlavou, ale i luxusní bydlení a přístup do vyšší společnosti tím, že ho v jeho nepřítomnosti bude zastupovat a povede mu obchod s vínem. V Paříži se také u dvora objevuje skotský následník, který zde žije v exilu a snaží se získat prostředky pro další válečný pokus o nástup na trůn..

Vydavatel: CREATIVE ADVERT EAN: 9788087374740
ISBN: 978-80-87374-74-0 Jazyk: Čeština
Počet stran: 848 Vazba: Vázaný
Formát: 152x212 mm 

Recenze:

Tato kniha je pokračování nádherného příběhu o dívce Claire, která se dostane do minulosti. Na začátku knihy jsem se docela zarazila u čtení když jsem si přečetla Rok 1968. Už jsem se lekla, že jsem si půjčila jiný díl, ale nedalo mi to a tak jsem pokračovala a četla list po listu. Začala jsem víc chápat proč to takto začalo. Opět mě příběh úplně pohltil je úžasný, dokonalý. Historicky je příběh též velice dobře zpracovaný, děj celé knihy je napínavý a svižný.
Příběh se prolíná minulostí a přítomností. Příběh končí velice zvláštně a hlavně velice napínavě a už se těším na další pokračování s názvem Mořeplavec.

Kniha dostává *****. Všem co mají rádi Cizinku velice doporučuji přečíst si i tento druhý díl :). 

Moooc děkuji za recenzní výtisk od http://www.knihyomega.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat