Počet zobrazení stránky

čtvrtek 3. ledna 2019

Pohádky o hvězdách


                                    Pohádky o hvězdách



Hana Kneblová 

Narozena roku 1976 v Novém Jičíně. Historička, jazyková redaktorka a překladatelka. Autorka populárně naučné publikace z historie.

Anotace:

Je pravda, že vám padající hvězda splní přání? Slyšeli jste někdy o hvězdných bratrech, kteří rádi vymýšlejí různé lumpárny? Co se podle vás stane, když Velký vůz ztratí kolečko? Víte, jak hvězdy zahánějí smutek? Malá Anička zná odpovědi. Měla štěstí a potkala hvězdičku Lucii, která jí prozradila některá tajemství noční oblohy. Pojďte si je vyslechnout také vy. Zavítejte s Aničkou a Lucií do světa laskavých hvězd, jejichž největším přáním je pomáhat ostatním. Seznámíte se s odvážným hvězdářem, který vylezl na nebe, aby se setkal s Večernicí. Zjistíte, kdy padají hvězdy, jak se Měsíc ušpinil a proč se Polárce říká Severka. Dozvíte se, díky čemu statečný Orion porazil zlou ropuchu, jak hvězdář vyzrál nad čertem a proč byla potrestána pyšná kometa. Hvězdy na nočním nebi už na vás pomrkávají a netrpělivě čekají, až si o nich přečtete. Vítejte v jejich světě!

Recenze:

Jelikož mám malé dítě co je rádo když mu čtu, pořídila jsem mu tuto nádhernou knihu, plnou nádherných obrázků.
Kniha vypráví o holčičce Aničce, která jednoho dne (tedy spíš večera) nachází a poznává hvězdu, které dá jméno Lucie. Hvězda Lucie navštěvuje Aničku každý večer a vypráví jí příběhy o hvězdách, mléčné dráze, kometě .....atd. Koho z Vás by zajímalo jak vlastně mléčná dráha vznikla? Ten si musí tuto krásnou knihu přečíst.
Tato kniha má i vzdělávací funkce, které jsou zakódované do zajímavých a velmi čtivých příběhů.
Knihu moc, moc doporučuji všem maminkám a jejich zvídavým dětičkám.

Knihu hodnotím 5/5.

Žánr:
Pro děti a mládežPohádky
Vydáno:Brána
více informací...
Počet stran:96
Vazba knihy:pevná / vázaná
ISBN:978-80-7243-996-6


Žádné komentáře:

Okomentovat