Počet zobrazení stránky

středa 31. ledna 2018

Láska mezi písmenky


                                    Láska mezi písmenky




Jodi Picoultová získala titul v oboru tvůrčího psaní na Princeton a magisterský titul v oboru vzdělání na Harvardu. Žije v New Hampshire se svým manželem a třemi dětmi. V jednom z rozhovorů prohlásila, že ráda zpracovává náročná témata, která je možno nahlížet z různých stran a která vzbuzují ve čtenářích mnoho otázek.

Samantha van Leerová je dcerou bestsellerové autorky Jodi Picoultové - právě s ní se podílela na vzniku dvou úspěšných knížek: Mezi řádky a Láska mezi písmenky.
V současnosti navštěvuje Vasar College a jejím hlavním oborem je psychologie, konkrétně se specializuje na vývojovou psychologii.
Spolu s Jodi mají čtyři psy: Alvina, Harveyho, Dudleyho a Olivera.

Anotace:

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Recenze:

Druhý díl už byl o něco lepší, ale přesto mě moc nebavil. Myslím si, že kdybych byla mladší asi bych o něm uvažovala jinak, třeba bych se i ztotožnila ve spousty věcech s hlavní hrdinkou a nejspíš bych se i zamilovala do prince z pohádky, ale takhle ne.
Za mě a pro mě snad druhá nejhorší knihy co jsem přečetla v roce 2017.
Ale je to jen můj názor na ni, nikomu knihu nechci hanit ani nijak špinit. Každý sám uváží jestli jo, ale za mě tedy ne.


Série:

Between the Lines (2.)

Originální název:

Off the page (2015)

Žánr:
Pro děti a mládežDívčí romány
Vydáno:CooBoo
více informací...
Počet stran:320
Překlad:Miroslava Mrázová
Vazba knihy:vázaná
ISBN:978-80-7544-112-6

Knihu hodnotím 3/5.

Žádné komentáře:

Okomentovat